Vizualizare, Manifestare, Împlinirea Dorințelor

Vizualizarea și manifestarea dorințelor. Fabricarea viitorului dorit în minte. Îndeplinirea sau împlinirea dorințelor. Legea atracției și multe altele. 

Vizualizarea, un termen foarte popular în ultimele decenii.

Tu ai vizualizat vreodată? 

Dacă apreciezi ceea ce fac, împarte cu prietenii, lasă un comentariu și înscrie-te la canalul meu de YouTube. 

Vizualizarea este un proces imaginativ deliberat, care direcționează subconștientul să fie conștient de un anumit proiect pe care-l ai în minte.

Sună complicat.

Vizualizarea este visarea cu ochii deschiși sau închiși, după caz.

Îți amintești când erai copil și visai să devii... operator ecologic? Glumesc, visai să devii doctor, inginer, profesor etc. Îți imaginai cum le spuneai pacienților că boala nu-i gravă și-or să se facă bine numaidecât. Sau, îți imaginai cum le explicai elevilor Teorema lui Pitagora sau ce este metafora, pleonasmul, pronumele personal de politețe ș.a.m.d.

Îți amintești, da?

Asta este vizualizarea.

Veneau părinții și te muștruluiau: „Ce faci, visezi cu ochii deschiși în loc să-ți faci temele?”.

Sau de adolescent îndrăgostit lulea de o gagică blondă cu ochi verzi și adormeai cu ea în gând. 

Dacă nu-ți amintești să fi făcut asta, poate ai afantazia și depre asta am vorbit și vorbesc în vlogurile dedicate. Caută-le pe canalul meu sau pe bloguri. Linkuri în descriere.

Afantazia, explic pe scurt, este inabilitatea de a crea imagini (filme) voite în minte. Unii oameni nu sunt capabili să... viseze.

Vizualizarea se mai poate numi și fantezie.

De exemplu, îi explici mamei că te-ai gândit la faptul c-a venit tata acasă din Germania și ți-a adus un BMW roșu! Ești tot entuziasmat iar mama-ți zice rece:

„Băi, da ce fantazie ai!” De ce nu te gândești la cum duci coșul de gunoi, că te faci că plouă de trei luni. Uite, a făcut flori de-atunci.

Bine, și asta-i fantazie = coșul care face flori adică.

„Îți faci filme în minte?”

sau „Ți-ai făcut filme tu, nu-i adevărat.” Sunt expresii cu conotații negative. Să-ți faci filme-n minte înseamnă să-ți faci o idee greșită despre situații, relații, intențiile și reacțiile altora.

Îți dorești ce nu crezi că-i posibil? Prin #vizualizare, mai toate dorințele devin posibile.

De ce ar vizualiza oamenii? 

Oamenii vizualizează când vor să atingă un țel. Să îndeplinească un vis.

De exemplu, tu vrei să vorbești în fața unei mulțimi, dar ți-e frică de mori – așa că practici în minte cum te uiți la oameni cu încredere, vorbindu-le clar.

Asta până te-mpiedici și cazi. 

Că și asta trebuie să-ți imaginezi, ca să știi cum să reacționezi în caz de neprevăzut. Bine, neprevăzutul înseamnă că nu te gândești la situații care au puține șanse de probabilitate. Situații care nu se-ntâmplă în mod normal, adică.

În cazul nefericit în care nasul tău face contact cu pământul, să nu care cumva să te-apuci de bocit, sau ai o cădere psihică. Ai căzut tu, lasă-ți judecata să te ridice, așa că practici în minte cum te ridici, îi asiguri pe ceilalți că lezat ai doar orgoliul, oasele-ți sunt intacte. Și-apoi începi să râzi și să glumești pe tema asta. Glumești pe cum ți-ai imaginat c-ai să cazi... și uite cum ai manifestat o asemenea

Atleții, gimnaștii, înotătorii, tenismenii = sportivii în general, șoferii de carturi și formula 1 practică în minte sportul lor.

Unii învață jocuri, alții scriu sau compun = oamenii creativi pictează-n minte. Învață și practică tehnici văzute la alții.

O tehnică de

practica de a-ți imagina ceea ce vrei să obții în viitor. De parcă ar fi adevărat astăzi. Aceasta implică utilizarea tuturor celor cinci simțuri ale văzului, mirosului, atingerii, gustului și auzului. Procesul de vizualizare direcționează subconștientul să fie conștient de scopul final pe care îl aveți în minte.

 

Ai auzit poate despre

Theatre of the mind de Maxwell maltz = Psyco Cybernetics =  Psiho-cibernetică = carte de dezvoltare personală care tratează corectarea imaginii de sine.

Think and grow rich = Napoleon Hill

Earl Nightingale

Les Brown – este omul pe care-l admir și respect cel mai mult dintre toți vorbitorii motivaționali pe care i-am studiat.

Asta deoarece istoria lui de viață este deosibită de a altora. Un om de culoare, abandonat la naștere, crescut de o mamă socială într-un cartier super sărac, elev considerat retardat... Și uită-te la el acum... impresionant este puțin spus.

 Dacă vrei să citești despre el, am lăsat un link în descriere.

Ai auzit fraza asta poate:

Norman Vincent Peale 

'Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.' Țintește luna, chiar dacă ratezi, vei ateriza printre stele.

 

Cum se vizualizează corect?

Bună întrebare.

Corectă este vizualizarea care-ți vine naturală. 

Când ai timp liber, pace și solitudine și-ți imaginezi ceea ce vrei să obții, unde vrei să ajungi în viață. Te vezi făcând meseria ce-ți place.

Te vezi îmbrăcat cu haine pe gustul tău.

Îți vezi contul curent cu suma de bani care ți-ar ajunge să ai un anumit stil de viață.

Vezi aievea mașina pe care ți-o dorești. Intri în ea, atingi volanul, pedalele... asta în mintea ta.

Și dacă nu poți să faci asta, nu este pentru că nu știi cum, dar pentru că afantazia.

Dar nu dispera, există căi ocolitoare.

Așa că, du-te la saloane de automobile, caută mașina ce-ți place, urcă-te în ea fizic, adâncește-te în scaune... atinge tot cu mare atenție, simte textura obiectelor, frânează, accelerează, umple-ți plămânii cu mirosul mașinii = dă-ți timp să faci toate astea, apoi mergi casa și-n fiecare seară, înainte de adormi, retrăiești momentele acelea la nesfârșit.

În fiecare seară, dimineață, orice moment liber pe care-l ai, nu numai seara.

Dar mai există un lucru pe care trebuie să-l faci... imaginația, vizualizarea, vibrațiile pozitive nu ajung. Mintea ți-o păcălești, așa că universul se pune în mișcare și-ți trimite oportunități ca tu să poți ajunge în posesia acestui vehicul mult râvnit, dar...

Visarea, vizualizarea îți înlesnește calea, dar acțiunile fac lucrurile posibile.

Bob Proctor a susținut mereu că nu trebuie să muncești ca prostul ca să ai ce-ți dorești și sunt de acord... până la un anumit punct.

Dacă situația ta este... dificilă, că te-ai născut într-un colț de lume știut doar de urși și vulpi, iar oportunități ioc, ce faci?

Muncești. Muncești zi și noapte. Când ceilalți dorm, se uită la televizor, petrec cu alții, tu muncești. Nu numai cu mintea ta, dar și cu trupul. Ieși în lume, sau te conectezi la internet de-acasă să câștigi bani și vizualizarea te va ajuta să ai ce-ți dorești. Să ajungi unde dorești.

Vrei să devii președintele țării? Ministrul educației? 

POȚI! Oricine poate. Pentru unii este mai ușor decât pentru alții, dar, în esență, fiecare dintre noi are șanse. Cine vrea cu adevărat, poate. Dar... ești pregătit să plătești prețul?

Prețul, în acest caz, este munca, sacrificiul, determinarea, tăria de caracter, reziliența 

Cei mai mulți dintre cei care au un succes clamoros pe lume, au muncit infinit mai mult decât comunii mortali. Succesul nu a venit peste noapte, și din bun senin. Nu. Succesul a fost vizualizat îndelung, în timp ce se luau măsuri.

Când ușa la care bați nu se deschide, îți construiești una. E o metaforă. Nu este referitor la ușă și nici la ajutorul altora, nu. Se referă la oportunități și acțiuni care stau în puterea ta.

Oamenii te pot ajuta, da, dar nu te baza pe ei. Tu ești arteficele destinului tău. Viitorul tău, succesul stă în mâinile tale. Tu ai puterea să-l schimbi și să-l modelezi așa cum voiești.

Este simplu, dar nu ușor. Munca-i colosală. 

Crezi în ceea ce ai citit? În #legeaatractiei, #manifestare, #indeplinireadorintelor? 
Crezi nu crezi, unii dintre noi își #faurescdestinulinminte.

Despre toate astea și-ncă și mai mult, scriu în „Ce ești azi,ai decis ieri” Carte de auto-auto ajutor și dezvoltare personală, care va fi publicată la sfârșitul anului (2022). Dacă nu, la începutul lui 2023.

Cine comentează frumos la vlogurile mele (pe YouTube), are șansa să intre GRATIS în posesia cărților pe care le voi publica. Afirmație mereu valabilă.

 

Pe data viitoare.

  


Te rog să fii om și dacă n-ai nimic frumos sau amuzant de spus sau de făcut, nu spune și nu fă nimic, mergi mai departe și uită-te-n oglindă. 
Ce vezi? O aură?


Cristina Gherghel

I am a writer. I am that. I am.

Trimiteți un comentariu

Într-o lume negativă și agresivă, te-ncurajez să-ți exprimi părerile omenoase.

Mai nouă Mai veche